Weboldalunk "cookie"-kat használ. Ha ezen az oldalon jársz, azzal elfogadod ezeket a "finomságokat", hogy személyes beállításaid megmaradjanak és minőségi böngészésben lehessen részed. A megadott adatokat az adatvédelmi törvénynek megfelelően bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk át, és azokat csak saját céljainkra használjuk fel az Általános Szerződési Feltételekben foglaltak alapján. Reméljük, nincs ellenvetésed! Rendben
Termékek Menü
0
Illusztráció: Daniella deLux mozgásérzékelő 360° fehér, IP20, 3 érzékelővel SLIM DEL1255 Katt rá a felnagyításhoz

Daniella deLux mozgásérzékelő 360° fehér, IP20, 3 érzékelővel SLIM DEL1255

Cikkszám: DEL1255
Elérhetőség: Központi raktárban
Még ennyi idő van hátra az akcióból:
Ár:
4.432 Ft
3.989 Ft (3.141 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Leírás és Paraméterek

INGYENES kiszállítás már 20 000 Ft feletti vásárlás esetén, illetve személyes átvételi lehetőség 19 városban 25 Daniella villamossági szaküzletünkben!

A kültéri érzékelőknél nagyon fontos szempont készülék elforgathatósága, hogy könynyen beállítható legyen a megfigyelt terület. Ezért ezek az érzékelők szinte kivétel nélkül falon kívüli kivitelben készülnek.

További fontos jellemző a védettség, kültéri használatra általában elegendő az IP44 vagy porosabb (ipari) területeken az IP54 védettség.

A külső térben alkalmazott érzékelők fokozottan ki vannak téve UV-sugárzásnak, ami a nem rezisztens lencséket besárgíthatja, melyeknek ezáltal áteresztőképességük csökken, ezzel mintegy érzéketlenebbé válnak, beszűkül az érzékelési tartományuk. A polikarbonát lencsék alkalmazása nagymértében kiküszöböli ezt a meghibásodást, mely által a készülék élettartama növekszik. Amennyiben a burkolat is UV-álló anyagból készül, az idővel nem sárgul be, ami esztétikailag is jobb készüléket eredményez.

A kiválasztás legfontosabb elemei: Érzékelési tartomány, látószög

A gyártók a mozgás irányához viszonyítva több érzékelési területet definiálnak:

  1. megközelítés: mozgás az érzékelő felé,
  2. áthaladás: mozgás az érzékelőre merőlegesen, legnagyobb érzékelési terület,
  3. alábújás-védelem: nincs holttér az érzkelő alatt.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a kiválasztás során tisztában kell lennünk a felszerelés helyével, így ennek ismeretében már tudjuk, melyik érzékelési területet kell figyelembe vennünk. A biztos működéshez 15-20%-kal nagyobb érzékelési távolsággal rendelkező típust érdemes választani. Amennyiben a gyártó csak egy adatot ad meg, úgy azt az áthaladási tartománynak kell tekinteni, és megközelítésre annak csak az 55-60%-át szabad figyelembe venni.

Kapcsolási teljesítmény

A gyártók által megadott adatok jellemzően az AC1-es üzemmódra vonatkoznak. Ameny-nyiben a terhelés erősen induktív vagy kapacitív, a kapcsolható teljesítmény redukálódik, és kompenzáló tag alkalmazása is javasolt. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy az elektronikus előtétekkel rendelkező lámpatestek a bekapcsolás első 200 ms időtartamában nagyobb indítóáramot vesznek fel. Extrém esetben előfordulhat, hogy a névleges teljesítmény elegendő lenne a terhelés kapcsolására, azonban az indítóáram miatt csak kisebb teljesítmény kapcsolható. Érdemes ilyenkor a gyártó által definiált indítóáramra is méretezni. Kiválasztáskor érdemes 20-25%-os ráhagyással tervezni az érzékelőt.

Tisztában kell lenni azzal, hogy két egyformának látszó termék között minőségi különbségek lehetnek, és ténylegesen vannak is. A megfelelő összehasonlításhoz érdemes figyelembe venni, mely egyéb tulajdonságok vagy funkciók lehetnek fontosak az adott feladatra, és összességében milyen minőségű termékre van szükségünk.

Időtartomány: 10 mp - 15 p
Maximális páratartalom: 93 %