Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
X
text_mobile_product Menü

Daniella deLux mozgásérzékelő 360° fehér, IP20, 3 érzékelővel SLIM DEL1255

Ár:
4.178,00 Ft (3.289,76 Ft + ÁFA)
Menny.:darab
Egységár: 4.178,00 Ft/darab
Cikkszám: DEL1255
Elérhetőség: Raktáron (akár 24 óra)

Leírás és Paraméterek

INGYENES kiszállítás már 20 000 Ft feletti vásárlás esetén, illetve személyes átvételi lehetőség 23 városban a Daniella Villamosság 30 szaküzletében!

Viszonteladóknak, kivitelezőknek, villanyszerelőknek nagykereskedelmi árakat biztosítunk. Magánszemélyeknek is elérhető mennyiségi árkedvezmény. Részletekért keresse az Önhöz legközelebbi üzletünket, vagy kérjen egyedi árajánlatot!

A kültéri érzékelőknél nagyon fontos szempont készülék elforgathatósága, hogy könynyen beállítható legyen a megfigyelt terület. Ezért ezek az érzékelők szinte kivétel nélkül falon kívüli kivitelben készülnek.

További fontos jellemző a védettség, kültéri használatra általában elegendő az IP44 vagy porosabb (ipari) területeken az IP54 védettség.

A külső térben alkalmazott érzékelők fokozottan ki vannak téve UV-sugárzásnak, ami a nem rezisztens lencséket besárgíthatja, melyeknek ezáltal áteresztőképességük csökken, ezzel mintegy érzéketlenebbé válnak, beszűkül az érzékelési tartományuk. A polikarbonát lencsék alkalmazása nagymértében kiküszöböli ezt a meghibásodást, mely által a készülék élettartama növekszik. Amennyiben a burkolat is UV-álló anyagból készül, az idővel nem sárgul be, ami esztétikailag is jobb készüléket eredményez.

A kiválasztás legfontosabb elemei: Érzékelési tartomány, látószög

A gyártók a mozgás irányához viszonyítva több érzékelési területet definiálnak:

  1. megközelítés: mozgás az érzékelő felé,
  2. áthaladás: mozgás az érzékelőre merőlegesen, legnagyobb érzékelési terület,
  3. alábújás-védelem: nincs holttér az érzkelő alatt.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a kiválasztás során tisztában kell lennünk a felszerelés helyével, így ennek ismeretében már tudjuk, melyik érzékelési területet kell figyelembe vennünk. A biztos működéshez 15-20%-kal nagyobb érzékelési távolsággal rendelkező típust érdemes választani. Amennyiben a gyártó csak egy adatot ad meg, úgy azt az áthaladási tartománynak kell tekinteni, és megközelítésre annak csak az 55-60%-át szabad figyelembe venni.

Kapcsolási teljesítmény

A gyártók által megadott adatok jellemzően az AC1-es üzemmódra vonatkoznak. Ameny-nyiben a terhelés erősen induktív vagy kapacitív, a kapcsolható teljesítmény redukálódik, és kompenzáló tag alkalmazása is javasolt. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy az elektronikus előtétekkel rendelkező lámpatestek a bekapcsolás első 200 ms időtartamában nagyobb indítóáramot vesznek fel. Extrém esetben előfordulhat, hogy a névleges teljesítmény elegendő lenne a terhelés kapcsolására, azonban az indítóáram miatt csak kisebb teljesítmény kapcsolható. Érdemes ilyenkor a gyártó által definiált indítóáramra is méretezni. Kiválasztáskor érdemes 20-25%-os ráhagyással tervezni az érzékelőt.

Tisztában kell lenni azzal, hogy két egyformának látszó termék között minőségi különbségek lehetnek, és ténylegesen vannak is. A megfelelő összehasonlításhoz érdemes figyelembe venni, mely egyéb tulajdonságok vagy funkciók lehetnek fontosak az adott feladatra, és összességében milyen minőségű termékre van szükségünk.

Időtartomány: 10 mp - 15 p
Maximális páratartalom: 93 %
*/