Weboldalunk "cookie"-kat használ. Ha ezen az oldalon jársz, azzal elfogadod ezeket a "finomságokat", hogy személyes beállításaid megmaradjanak és minőségi böngészésben lehessen részed. Reméljük, nincs ellenvetésed! Rendben
Termékek Menü
0
Illusztráció: DKF-162 Krém kapcsolós dugvilla 00735 Katt rá a felnagyításhoz

DKF-162 Krém kapcsolós dugvilla 00735

Cikkszám: VET032
Gyártó cikkszám: 00735
Elérhetőség: Központi raktárban
Ár:
1.301 Ft + ÁFA ( 1.652 Ft )
Menny.:db
Leírás és Paraméterek

INGYENES kiszállítás már 20 000 Ft feletti vásárlás esetén, illetve személyes átvételi lehetőség 19 városban 24 Daniella villamossági szaküzletünkben!

Általános leírás:

A kapcsolós dugó csatlakozó része hőre lágyuló műanyagból készül. A földelő érintkezővel szerelt dugó a kapcsolóval közös tokban helyezkedik el. Az alsó és felső részt 2 db lemezcsavar rögzíti egymáshoz. A lemezcsavarok kihajtása után a tok felső része leemelhető és így lehetővé válik a csatlakozó vezeték bekötése. A dugótok alsó részén helyezkedik el a tehermentesítő, mely a bekötött vezeték kicsúszását akadályozza meg. A tehermentesítő 2 db M3-as csavar segítségével kezelhető. A szabályosan szerelt kapcsolós dugó megfelelően zárt és véletlen érintés ellen védett. Áramvezető részek elmállás ellen védett, minősített rézötvözetből készülnek. Egyéb fém alkatrészek korrózió ellen védettek.

Működési mód:

A dugaszoló villához csatlakoztatott vezeték (a csatlakozó dugó hálózathoz történő csatlakoztatása után) a dugaszoló villa burkolata alatt elhelyezett, és a fedél nyílásán keresztül kezelhető billenőkapcsolóval helyezhető feszültség alá. Ezen állapotról a kapcsolóba épített jelzőlámpa ad tájékoztatást (bekapcsolt állapot esetén világít). A csatlakozó dugó aljzatból történő eltávolítása előtt az előzőekben leírt kapcsolóval a vezeték feszültség alatti állapotát megszüntethetjük.

Szerelési utasítás:

 1. A 2 db lemezcsavart ki kell hajtani, melyek a tok alsó és felső részét rögzítik.
 2. A tok felső leemelése és a kapcsolót rögzítő két gyorscsatlakozó leválasztása után a kapcsoló kiemelhető.
 3. A háromeres csatlakozó vezeték végeit az alábbiak szerint rögzítjük a bekötőkapocsba:
  1. Védővezetéket – zöld/sárga – a kapcsoló alatt elhelyezett védő kapocsba kötjük. A fázis (L1) és Nulla (N) vezetékeket a kapcsoló két szabad csatlakozásához rögzítjük.
  2. A vezetéket a tehermentesítő alá helyezzük, és a két M3-as csavarral leszorítjuk.
  3. A kapcsolót eredeti helyére visszacsatlakoztatjuk, és behelyezzük.
  4. A tok felső részét visszahelyezzük, és a 2 db lemezcsavarral szorosan rögzítjük. 

Műszaki adatok:

 • Beépített kapcsoló típusa: KB 131 002
 • Élettartam: 5000 csatlakoztatás, 10 000 kapcsolási ciklus
 • Védettség: IP 40 (összeszerelt állapotban a kapcsoló felől)
 • Klímaállóság: Normál
 • Műanyagok kúszóáram szilárdsága: min. PTI 250
 • Kúszóáramutak és légközök: min. 3 mm
 • Alkalmazási kategória: D (IEC 335-1)
Alkalmazás: Elektromos melegítők, kávéfőzők, háztartási és egyéb villamos berendezések hálózati csatlakoztatására alkalmas, melyeknél a bekapcsolt állapot jelzése indokolt, vagy szükséges.
Szín: krém