Weboldalunk "cookie"-kat használ. Ha ezen az oldalon jársz, azzal elfogadod ezeket a "finomságokat", hogy személyes beállításaid megmaradjanak és minőségi böngészésben lehessen részed. A megadott adatokat az adatvédelmi törvénynek megfelelően bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk át, és azokat csak saját céljainkra használjuk fel az Általános Szerződési Feltételekben foglaltak alapján. Reméljük, nincs ellenvetésed! Rendben
Termékek Menü
Illusztráció: DKF-162 Krém kapcsolós dugvilla 00735 Katt rá a felnagyításhoz

DKF-162 Krém kapcsolós dugvilla 00735

Cikkszám: VET032
Gyártó cikkszám: 00735
Elérhetőség: Központi raktárban
Egységár: 1.802,13 Ft/darab
Ár:
1.802,13 Ft (1.419,00 Ft + ÁFA)
Menny.:darab
Leírás és Paraméterek

INGYENES kiszállítás már 20 000 Ft feletti vásárlás esetén, illetve személyes átvételi lehetőség 19 városban 25 Daniella villamossági szaküzletünkben!

Általános leírás:

A kapcsolós dugó csatlakozó része hőre lágyuló műanyagból készül. A földelő érintkezővel szerelt dugó a kapcsolóval közös tokban helyezkedik el. Az alsó és felső részt 2 db lemezcsavar rögzíti egymáshoz. A lemezcsavarok kihajtása után a tok felső része leemelhető és így lehetővé válik a csatlakozó vezeték bekötése. A dugótok alsó részén helyezkedik el a tehermentesítő, mely a bekötött vezeték kicsúszását akadályozza meg. A tehermentesítő 2 db M3-as csavar segítségével kezelhető. A szabályosan szerelt kapcsolós dugó megfelelően zárt és véletlen érintés ellen védett. Áramvezető részek elmállás ellen védett, minősített rézötvözetből készülnek. Egyéb fém alkatrészek korrózió ellen védettek.

Működési mód:

A dugaszoló villához csatlakoztatott vezeték (a csatlakozó dugó hálózathoz történő csatlakoztatása után) a dugaszoló villa burkolata alatt elhelyezett, és a fedél nyílásán keresztül kezelhető billenőkapcsolóval helyezhető feszültség alá. Ezen állapotról a kapcsolóba épített jelzőlámpa ad tájékoztatást (bekapcsolt állapot esetén világít). A csatlakozó dugó aljzatból történő eltávolítása előtt az előzőekben leírt kapcsolóval a vezeték feszültség alatti állapotát megszüntethetjük.

Szerelési utasítás:

 1. A 2 db lemezcsavart ki kell hajtani, melyek a tok alsó és felső részét rögzítik.
 2. A tok felső leemelése és a kapcsolót rögzítő két gyorscsatlakozó leválasztása után a kapcsoló kiemelhető.
 3. A háromeres csatlakozó vezeték végeit az alábbiak szerint rögzítjük a bekötőkapocsba:
  1. Védővezetéket – zöld/sárga – a kapcsoló alatt elhelyezett védő kapocsba kötjük. A fázis (L1) és Nulla (N) vezetékeket a kapcsoló két szabad csatlakozásához rögzítjük.
  2. A vezetéket a tehermentesítő alá helyezzük, és a két M3-as csavarral leszorítjuk.
  3. A kapcsolót eredeti helyére visszacsatlakoztatjuk, és behelyezzük.
  4. A tok felső részét visszahelyezzük, és a 2 db lemezcsavarral szorosan rögzítjük. 

Műszaki adatok:

 • Beépített kapcsoló típusa: KB 131 002
 • Élettartam: 5000 csatlakoztatás, 10 000 kapcsolási ciklus
 • Védettség: IP 40 (összeszerelt állapotban a kapcsoló felől)
 • Klímaállóság: Normál
 • Műanyagok kúszóáram szilárdsága: min. PTI 250
 • Kúszóáramutak és légközök: min. 3 mm
 • Alkalmazási kategória: D (IEC 335-1)
Alkalmazás: Elektromos melegítők, kávéfőzők, háztartási és egyéb villamos berendezések hálózati csatlakoztatására alkalmas, melyeknél a bekapcsolt állapot jelzése indokolt, vagy szükséges.