Weboldalunk "cookie"-kat használ. Ha ezen az oldalon jársz, azzal elfogadod ezeket a "finomságokat", hogy személyes beállításaid megmaradjanak és minőségi böngészésben lehessen részed. A megadott adatokat az adatvédelmi törvénynek megfelelően bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk át, és azokat csak saját céljainkra használjuk fel az Általános Szerződési Feltételekben foglaltak alapján. Reméljük, nincs ellenvetésed! Rendben
Termékek Menü

Innovatív rugós csatlakozástechnika - Megbízható, gyors, karbantartásmentes!

A rugós csatlakozástechnika nemcsak kiküszöböli az időrabló csavarozást, de biztonságosabb megoldást is nyújt!

A csatlakozástechnika használható sorkapcsoknál, szerelvényeknél, reléknél egyaránt. Nincs szükség speciális eszközökre (pl.: nyomatékkulcs), mivel csak ki kell nyitni a rugót, belehelyezni a vezetéket, majd a rugó elengedésével kész is a művelet. Mindez csökkenti a munkaerő- és a beüzemelés költségeit.

Hogyan lehet biztonságosabb?

A rugó mindig a vezeték keresztmetszetének megfelelő erőt fejt ki a vezetékre és kompenzálja a vezeték esetleges deformációját. (Csavaros csatlakozásnál érintkezési hibák merülhetnek fel a vezető deformálódása miatt.)  A csatlakozás alacsony ellenállása hosszútávon biztosított – még agresszív környezetben is.

Mechanikai, elektromos és környezeti vizsgálatok mellett iparág-specifikus tesztek biztosítják, hogy a villamos csatlakozás nem szakad meg. 

Azért, hogy a sorkapcsokat világszinten használni lehessen, meg kell feleljenek bizonyos szabványoknak (EN vagy IEC), és további tanúsítányok szükségesek (UL, GL, etc.) Ez minden gyártóra igaz. Például a WAGO által folytatott további, tényleges alkalmazások ihlette vizsgálatok még nagyobb biztonságot nyújtanak. Ezért különféle mechanikai, elektromos és környezeti vizsgálatok kombinációját hajtják végre, mint például a húzóerő, rázkódásállóság vizsgálatok.

 

További információért töltse le a WAGO Kontakttechnik GmbH & Co. KG rugós csatlakozástechnikáról szóló magyar nyelvű kiadványát.

Raktárkészlet szűrő