Kategória
Aktuális akciók
Hírek
Gyártók
Szaküzleteink
Kapcsolat
Felhasználói útmutató
Karrier

59S UV-C sterilizáló LED lámpák

 

Új termékekkel bővült a Daniella kínálata. 

Az UV-C lámpák működése:
UV-C chipek, és 4000K LED chipek vannak beépítve a lámpába. Alapvetően normális világításra használható, és ezen felül rendelkezik UV-C fertőtlenítés funkciókkal. Általában 2 ilyen funkció van az egyik 2-3 órás, a másik 20-30 perces (típustól függően). Fertőtlenítés előtt jelez az indikátor, és ha nem érzékel mozgást bekapcsol az UV-C fény. Ha mozgást érzékel fertőtlenítés közben, azonnal lekapcsol az UV-C fény. Majd, ha 1 percig nem érzékel mozgást, folytatódik a fertőtlenítés. 
 
Az UV-C technológiáról röviden:
 

Miért használnak UV-C-t a lámpákban?

A mesterségesen előállított UV-C sugárzást sikeresen alkalmazzák germicid, virucid és baktericid hatású eszközként már évtizedek óta. A mikroorganizmusok, mint pl. a baktériumok, virusok és más kórokozók  növekedését gátolja, vagy akár el is pusztítja őket, ezáltal más fertőtlenítő módszerekkel (mint pl. a klórozás) szemben vegyszermentes alternatívát ad. Hatékonysága és előnyei miatt az UV-C-t egyre növekvő számú alkalmazásban használják, pl. szennyvízkezelők, laborok, légtisztító rendszerek és akár medencék és akváriumok fertőtlenítésére, csakúgy, mint az élelmiszer és italgyártó ipari eljárások különböző részeiben. Az UV-C-t szintén alkalmazzák az egészségügyi intézményekben az eszközök, munkaterületek és a levegő fertőtlenítésére. Általában higanygőz lámpákat használnak a germicid UV-C előállításához. A technologiai fejlődés mostanában tette lehetővé, hogy UV-C-t kibocsátó fény diódák (LEDs) is készüljenek, amely még nagyobb számú alkalmazáshoz vezetett, ide értve az orvosi eszközöket is.

 

Fontos kiemelni, hogy az UV-C fény szem-, és bőrkárosító hatású, ezért fertőtlenítés közben tilos lámpa fénye alatt tartózkodni! 
 
Ennek megelőzésére szolgál a lámpákba beépített mozgásérzékelő, így használata biztonságos, de több helyen olvasható figyelmeztetés a terméken, címkén, használati útmutatóban is.
 
Az UV-C fény káros az állatokra, növényekre is!